Loading...
Loading...
Nampak x kegebuan,kelembutan dan urat2 apam pisang tu..dah lembut lembai cam anak dara katanya..chewahhh!!!..suka x?
APAM PISANG GEBUS
resipinya
Bahan A
Bahan B
Caranya
APAM PISANG GEBUS
resipinya
Bahan A
- 6-7 biji pisang berangan(kalo saiz besar guna 5-6 biji pun ok)
- 1 cawan gula perang
- 1 sdt double action baking powder
- 2 sdt baking soda
- Secubit garam
- 1 sdt perahan limau nipis@kasturi
- (lecek semua ini hingga sebati..pastikan pisang hancur yer..sy lecek guna gelas plastik)
Bahan B
- 3 biji telur gred A(blender 2-3mnt)
- 1 cawan minyak masak
- 2 cawan tepung gandum diayak
- Sedikit hirisan pisang utk hiasan(potong nipis jgn tebal kalo xmo pisang tenggelam)
Caranya
- Satukan bahan A dan bahan B..peram selama 1 jam dalam bekas bertutup..
- Panaskan kukusan hingga air mendidih..sapu minyak pada acuan..masukkan adunan 3/4 acuan..letak hirisan pisang..kukus selama 20 mnt..
- Selamat Mencuba..dah buat jgn lupa post gambar yerπ..maceh..(jangan CURANG resipi yer π )
Sumber : facebook
0 Response to "APAM PISANG GEBUS"
Post a Comment