Loading...

APAM PISANG GEBUS

Loading...
Loading...
Nampak x kegebuan,kelembutan dan urat2 apam pisang tu..dah lembut lembai cam anak dara katanya..chewahhh!!!..suka x?

APAM PISANG GEBUS
resipinya
Bahan A

  • 6-7 biji pisang berangan(kalo saiz besar guna 5-6 biji pun ok)
  • 1 cawan gula perang
  • 1 sdt double action baking powder
  • 2 sdt baking soda
  • Secubit garam
  • 1 sdt perahan limau nipis@kasturi
  • (lecek semua ini hingga sebati..pastikan pisang hancur yer..sy lecek guna gelas plastik)

Bahan B

  • 3 biji telur gred A(blender 2-3mnt)
  • 1 cawan minyak masak
  • 2 cawan tepung gandum diayak
  • Sedikit hirisan pisang utk hiasan(potong nipis jgn tebal kalo xmo pisang tenggelam)

Caranya

  1. Satukan bahan A dan bahan B..peram selama 1 jam dalam bekas bertutup..
  2. Panaskan kukusan hingga air mendidih..sapu minyak pada acuan..masukkan adunan 3/4 acuan..letak hirisan pisang..kukus selama 20 mnt..
  3. Selamat Mencuba..dah buat jgn lupa post gambar yer😊..maceh..(jangan CURANG resipi yer πŸ˜…)
Sumber : facebook 

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "APAM PISANG GEBUS"

Post a Comment

Loading...